
Over ons

Onze pop-uplocatie
Op 18 maart 1891 opende dit gebouw zijn deuren als het eerste Burger Ziekenhuis van Amsterdam. Het was destijds het modernste ziekenhuis van de stad.
Op 25 april 1947 vond in dit gebouw een wereldveranderende gebeurtenis plaats: de geboorte van de godenzoon, Johan Cruijff! We kunnen dus gerust zeggen dat dit gebouw bestemd is voor grootsheid. In April 2024, 77 jaar later, is het tijd voor een nog een wereldveranderend moment.
Het is tijd voor Restaurant R!

De chef
Op slechts 34-jarige leeftijd heeft Bryce Steba al een uitgebreider CV opgebouwd dan veel doorgewinterde chef-koks.
Hij heeft samengewerkt met chef-koks van restaurants met meerdere Michelin sterren Cristoph*, Juliana** en De Librije***. Daarnaast heeft Bryce al drie concepten, een pop-up en een restaurant opgericht. Maar het is meer het 'waarom' dan het 'wat' van Bryce's werk dat zijn kenmerkende persoonlijkheid onthult.
Verhaal achter de R
De R vindt zijn oorsprong in het R-model van circulariteit. Dit model toont en waardeert verschillende technieken van circulariteit.
Technieken als; re-use, refurbish en repurpose.
Het concept van ons restaurant is op dit model gebaseerd. Dit betekent dat we bij elke maaltijd die we maken nadenken over voedselverspilling en hoe we deze kunnen minimaliseren.
Dit betekent dat er meer wordt nagedacht over de totstandkoming van elk gerecht en er minder CO2 wordt uitgestoten. Dat betekent dat u als gast zorgeloos kunt genieten van onze maaltijden.
Het team

Bryce Steba
Dit is Bryce Steba, onze chef-kok

Hidde Jongsma
Dit is Hidde Jongsma, onze business manager

Max Manichand
Dit is Max Manichand verantwoordelijk voor evenementen en gastbeleving